Blogg

Men gå en säljutbildning för tusan


skrivet den 26 maj av Emily, klockan:10:36
Känns som att diverse muppar i systembolaget skulle behöva gå en säljutbildning, framförallt i köpmönster och konsumtionsvanor!Nu kommer de med sina jäkla storebrorsfasoner och pekpinnar igen!!Nu är det förfärligt att baginboxarna är så pass billiga jämfört mot flaskvin, det får det absolut inte vara. Det ska vara lika dyrt så att folk istället köper flaskor och konsumtionen minskar.
http://www.expressen.se/ekonomi/1.2449352/vill-hoja-skatten-pa-ladvin-med-30-procent
 

Välkommen till verkligheten säger jag bara.
Det är ingen som dricker mindre, köper mindre eller tänker efter bara pga det. Vad gör man istället?

Jo man drar till Tyskland och handlar, betänk att man kan köpa 5 litersboxar för runt 100 lappen om man köper av de billigare vinerna där. Det är inte heller systemets varken ansvar eller jobb att genom prispolitik försöka påverka folk till vad de dricker det kan man ju tycka att historien nån gång skulle lärt dom.
 Se bara vart de höga priserna på sprit lett till, jo att väldigt många även vuxna istället gör eller köper HB. Dessutom går det också ut över alla dom i den stora majoritet som faktiskt inte har några problem med att hantera alkohol, sätt in insatser mot de med problem istället. De som har ett alkoholmissbruk kommer köpa och dricka oavsett.

Prispolitik och storebrorsfasoner hjälper inte när det gäller alkohol, inse det nån jäkla gång liksom sen kan även jag reagera på en del av den glorifiering av alkohol som pågår. Tex i serien Cougartown där de sippar vin för jämnan och utan vidare har problem, framställs som urkul och coolt.
 Men nu måste jag dra och övervaka lite betongrenovering istället, låter väldigt kul va!

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed